Over Data Leak Checker

Automatische controles voor uw My Kaspersky-account en andere accounts zijn alleen beschikbaar voor Kaspersky Plus- en Kaspersky Premium-abonnementen. Bij andere Kaspersky-abonnementen is het alleen mogelijk om het My Kaspersky-account handmatig te controleren.

De meeste gebruikers maken accounts op verschillende websites voor hun werk of om te winkelen of te communiceren. Het risico bestaat dat aanvallers de site hacken en toegang tot gegevens van de gebruikers krijgen. Als u hetzelfde e-mailadres en wachtwoord op verschillende sites gebruikt, is het waarschijnlijker dat uw gegevens uitgelekt zijn.

Met het Kaspersky-programma kunt u uw gebruikersaccounts controleren op mogelijke lekken. Als de controle aantoont dat uw gegevens voor iedereen toegankelijk zijn, toont het programma een melding en geeft het een lijst met sites waar mogelijk gegevens zijn gelekt, de datum van het mogelijke lek en de categorie van gegevens die mogelijk voor iedereen toegankelijk zijn.

Het Kaspersky-programma controleert ook uw accounts op datalekken naar het Darknet. Als er een lek wordt gevonden, waarschuwt het programma u hierover.

Tijdens de controle van de gebruikersaccounts haalt Kaspersky geen gegevens zonder opmaak op. Kaspersky gebruikt de gegevens alleen om de controle uit te voeren zonder ze op te slaan. Wanneer een lek wordt gevonden, krijgt het Kaspersky-programma geen toegang tot de gebruikersgegevens zelf maar geeft het alleen informatie over de categorieën van gegevens die mogelijk voor iedereen toegankelijk zijn.

Het Kaspersky-programma kan u op de hoogte brengen van een mogelijk lek voor de volgende categorieën van gegevens:

Standaard probeert het Kaspersky-programma uw gebruikersaccounts te controleren wanneer uw identiteit wordt gecontroleerd op een bepaalde website. Tijdens de identiteitscontrole wordt uw e-mailadres waarmee u zich aanmeldt versleuteld en doorgestuurd naar de KSN Cloud. Als de controle aantoont dat uw gegevens mogelijk voor iedereen toegankelijk zijn, ontvangt u een melding hierover. U kunt Data Leak Checker uitschakelen.

U kunt tot wel 50 accounts toevoegen die u automatisch wilt laten controleren. Lijsten met accounts in het Kaspersky-programma worden niet tussen apparaten gesynchroniseerd. De toegevoegde accounts worden eenmaal per dag gecontroleerd.

Mogelijk kunt u in uw regio geen accounts aan de lijst toevoegen om ze automatisch te laten controleren.

Het Kaspersky-programma controleert periodiek of het e-mailadres dat is gekoppeld aan uw My Kaspersky-account. De eerste dergelijke controle vindt 48 uur na de installatie van Kaspersky plaats. Daarna vindt elke 24 uur een controle plaats.

Data Leak Checker voor mijn Kaspersky-account werkt niet als het Kaspersky-programma niet is verbonden met My Kaspersky of als het wachtwoord van My Kaspersky-account niet is ingevoerd in het programma.